In English

Villő néptánccsoport
Nívódíjas ifjúsági néptáncegyüttes

     » Címlap » Táncok » Vezetők               Mind le Mind fel

Kiemelt 2015-ös szereplésünk

Nagyszombat, V4-ek Folklór fesztiválja - Kapu fesztivál


A FELVIDÉK RÓMÁJA IS RAJONG AZ AUTENTIKUS MAGYAR NÉPTÁNCÁÉRT


Idén a Visegrádi Négyek elnöki tisztjét betöltő Szlovákia átadta a stafétabotot a Cseh Köztársaságnak. Az év folyamán ez alkalomból (is) számos rendezvény megszervezésére került sor északi szomszédunknál, amelyekkel a Lengyelországgal, Csehországgal és Magyarországgal fennálló gazdasági és kulturális kapcsolatok javítása volt a cél.

Nagyszombat, a Felvidék Rómája, szlovák nevén Trnava, adott helyet az egyik ilyen többnapos, nagyszabású nemzetközi folklór fesztiválnak, amelyen a magyar színeket a martonvásári Villő néptánccsoport képviselte. A siker most sem maradt el. A város főterét megtöltő szlovák közönség tapsviharban tört ki, leányaink és fiaink elemi erővel előadott Küküllő-menti, Mezőségi, Vajdaszentiványi vagy éppen Kalotaszegi táncprodukciójától.

A város polgármestere által szervezett fogadáson részt vett a tánckar vezetője, Vajda Levente, akinek kellemes kötelessége volt fogadni a produkció szülte elismerő szavakat. Az augusztus 13-16-ig megtartott eseménysorozaton a Villő három alkalommal lépett fel, a zsúfolásig megtelt Szentháromság téren. A vasárnapi misén, a ferencesek templomában pedig az „Ó Szent István dicsértessél…” éneket adták elő népzenei kísérettel.

A szervező szakemberek szerint a Villő magasra tette a mércét a 2016-ban meghívásra kerülő következő magyarországi néptáncosok számára.A KÖZÖNSÉG CSÁRDÁST VÁRT TŐLÜNK, MINT KIDERÜLT, EZ IS MEGTETTE /Első fellépés - 12p 11mp/


FELVONULTUNK NAGYSZOMBAT FŐUTCÁJÁN /A második fellépés - 12p 31mp/A harmadik fellépés - 10p 34mp

A történethez tartozik, hogy Martonvásárról, kánikulából indulva, avártuk, hogy a felvidék majd hűvösebb idővel és lélekkel fogad bennünket.
Ehhez képest, az árnyékban 35-40 fokot kibírtuk, a lélek és taps melegét pedig nagyon köszönjük!

A fenti írás tördelve.
(Sajnos nem jelent meg...)

Szerepléseink (2015-ig)

Martonvásár - Idősek napja (2014. október 5.)


A Segítő szolgálat hívott meg bennünket. Örömmel tettünk eleget a Küküllő-menti táncaink 13 perces és a Vajdaszentiványi koreográfiánk 7 perces változatával.

A táncaink végén felcsattanó vastaps a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ új színpadán nagyon jól esett.

Érd - Óváros, szüreti fesztivál (2014. szeptember 20.)


A szüreti fesztiválok mindig hangulatosak. Ez a színpad különleges volt, hiszen a hegy oldalába építették, az öltözőnek pedig borospince jellege volt.

Kellemes, hangulatos hely Érden az óvárosi pincesor. Visszajövünk még... ;)

Váli Völgyi Vigasságok (2014. szeptember 6.)


Éppen vihar közeledett, amikor készülödtünk a fellépésre.... de megvárt bennünket, amíg fellépünk.

IFF Adriatica Folk Fest - Croatia (2014. aug. 20-24.)


Ismét a tengerparton. A konferanszié szerint röpködnek kezeink-lábaink, szinte magunk sem tudjuk, hol keressük őket. Magyarul: Vajdaszentiványi táncokA szél is fújt, meleg sem volt igazán, de azért fürdöttünk egy keveset a tengerben.

Vál - Tűzoltó nap (2014. május 17.)


Nem csak távol otthonunktól lépünk fel.Anna, Betti Luca és Sebi otthon mutatta meg, hogyan kell táncolni. Ha a videón nem is látszik, a "telt ház" itt sem maradt el.

Budapest - Hegyvidék (2014. március 15.)


Már Pokorni Zoltán polgármester sem csak hallott rólunk...Pokorni Zoltán polgármester fogadott bennünket. A március 15-i ünnepségen léptünk fel a Városmajori Gimnázium diákjaival. Ők szavaltak (énekeltek), mi táncoltunk.

Budapest Water Summit - többszáz diplomata előtt


A legnagyobb hazai eseményre kaptunk meghívást az eseményt szervező Külügyminisztériumtól. A több, mint 100 ország részvételével megvalósult Budapesti Víz Világtalálkozó legmagasabb rangú résztvevője Ban Ki Mun ENSZ főtitkár volt.
Sajnos csak képekben tudjuk megmutatni, mit kell tenni azért, hogy többszáz diplomata tolongjon a színpad előtt, fényképezzen ki-ki digitális gépével, okostelefonjával vagy tabletjével. A végén sem hagytak bennünket csendben eltávozni, futva jöttek utánunk, hogy egy-egy fotó erejéig - nyilván főként leányainknak köszönhetően - pózoljanak velünk.Olaszország - képek + videó


Így kell a magyar néptánc (és Martonvásár) jó hírét vinni Olaszországba.50. Europeade, Gotha -- "the largest festival of European folk culture"
Gotha város weboldala szerint:
"Was die olympischen Spiele für den Sportler,
das ist die EUROPEADE für die Tänzer, Sänger und Musikanten ..."


A Türingia fővárosától, Erfurttól 30 kilométerre fekvő Gothában rendezték meg az 50. Europeadet, Európa legnagyobb szabású a különböző népek hagyományos ének, zenei és tánckultúráját bemutató népi fesztiválját, amelyen mintegy 200 együttes 4300 hagyományőrzője vett részt. Ezen a gigantikus kulturális eseményen néhány magyarországi német hagyományőrző tánccsoport mellett Magyarországot (és Martonvásárt) Művészeti Iskolánk legnagyobb csoportja, a Villő képviselte.50. Gyöngyösbokrétán, a Délvidék legnagyobb néptáncos rendezvényén

Meghívtak bennünket június 9-ére, köszönjük! Igyekeztünk, úgy érezzük röpke 10 percre sikerült megállítani az életet a gombosi kulturház udvarán.

A rendezvényre Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Nikowitz Oszkár is ellátogatott, akivel készítettünk egy csoportképet.


A szentendrei Skanzenben is lehet /és kell/ táncolni (2013. 05. 11.)

Homokba pörgettük sarkon forduló lányainkat.Csíkszereda - Csíksomlyó - Ezer Székely Leány Napja

Egyetlen anyaországi meghívottként Magyarországot képviseltük a legnagyobb székely néptánctalálkozón. Utolsó előtti számként a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előtt.
Büszkék vagyünk erre a fellépésünkre (is)....és igaz, hogy egy régebbi szereplésünk, de ez talán a rólunk készült legjobb videó.Kimondottan felemelő érzés, hogy a közönség már a páros után, a legényes előtt tapsviharban tört ki... De mi nem hagytuk magunkat :-)
- - -Néhány kép fellépésünkről a martonvásári óvodában (2013. március 15.), ahol nagyon szeretünk táncolni!
És a VII. Nemzetközi Kung-Fu Bajnokság gálájáról. (2013. március 9.)


Gálaműsor - Művészeti Iskola - Martonvásár - 2012

Táncgála - a profik

Víz Világnapja - Budapest - Vajdahunyad vár

A Vidékfejlesztési Minisztérium ismét a Villő csoport táncosait kérte fel, hogy színseítsék a 2012-es Víz Világnapja hazai díjátadóval színesített ünnepségét a budapesti Vajdahunyad vár dísztermében.
A rendezvény után Fazekas Sándor miniszter úr (Illés Zoltán államtitkár úr aláírásával) köszönőlevelet küldött a Művészeti Iskolának, megköszönve a színvonalas táncbemutatót.


A képeket a vizvilagnap.hu oldalról töltöttük le. Köszönjük a Duna Múzeumnak.

A köszönő levél tartalma:


Tisztelt Művészeti Vezető Úr!


Miniszter úr nevében köszönöm Önnek, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium Víz Világnap 2012 díjátadó ünnepségén a Villő Néptánccsoport részt vett.

Szeretném külön köszönetemet kifejezni a fellépő tanulóknak,...., hogy magas színvonalú, szórakoztató, könnyed hangulatú műsorukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Minden meghívott számára különleges és felejthetetlen pillanatokat szereztek.

Művészeti vezető úrnak további sikerekben gazdag, eredményes munkát kívánok.


Üdvözlettel: Dr. Illés Zoltán (sk)


Videók a X. Országos Ifjúsági Néptáncfesztiválról

Dél-Alföldi Kalotaszegi

X. Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál - Nyíregyháza - képek

A Szabolcs Online-on a képes beszámoló 34 fotójából 14 rólunk készült. Néhány ezek közül:

Köszönjük a szerkesztőség hozzájárulását a képek megjelenéséhez.

Brunszvik nap 2011 - Martonvásári óvoda

Kukoricafesztiválon - Martonvásáron

Néhány professzionális kép...

Készülődés a Beethoven iskolában. Robi bácsi némi hangolás után olyan hangulatot varázsolt, hogy még Levente bá' is táncra perdült...

Az éppen arra járó buszból is kiszálltak az utasok, hogy láthassák, amint a Brunszvik kastély előtti teret és az utat elfoglaltuk.
Nemes József igazgató úr gyalogosan jött velünk leányával az Orgona utcában, ahol a jobb sorsra érdemeseket lovaskocsi szállította.

Dr. Szabó Tibor polgármester úr stílusosan, lovaskocsival a Százszorszépekkel érkezett. A kicsik és nagyok tánca pedig a viharos tapsból ítélve nem csak neki tetszett. Ismét kicsinek bizonyult a hely, amelynek az oldalát éppen, hogy ki nem rúgtuk.

T O V Á B B I   S Z E R E P L É S E K
Bella Italia

Észak-olaszországi Ferriere ad helyet a (Festival Internazional Dei Giovani) Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválnak.
A Villő Néptánccsoport 2011.07-22 és 08-06 között

- bolgár,
- inuit (eszkimó),
- orosz,
- tajvani és
- török

nemzetiségekkel együtt szerepelt

- Pármában,
- Milánóban,
- Piacenzában és
- Fariniban.

A sikeres szereplések eredményeképpen a  Fesztivál Díjával  jutalmazták a csoportot.

Nemzetközi Duna Nap - Duna-vándorzászló átadás - Budapest

Felső-Maros menti táncok

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára egy dunai hajón vette át Románia képviselőjétől azt a Duna-vándorzászlót, amely a Duna vízgyűjtő területe országainak együttműködését (81 millió ember) szimbolizálja.
Az eseményen hazánk képviselői és az illusztris vendégek a Villő csoport néptáncában gyönyörködhettek.
A rendezvény weboldalán, a http://duna-nap.kormany.hu/duna-nap/galeria oldalon mi vagyunk a 11-es kép.

Táncgála 2011 - Martonvásár

Kalotaszegi először Kalotaszegi másodszor Kalotaszegi harmadszor Szilágysági először Szilágysági másodszor Szilágysági harmadszor

A tanévzáró gálára a Martonvásári Beethoven Általános Iskola tornaterme hagyományosan dugig megtelik. Az egész éves munkáját mutatja be itt a Művészeti Iskola apraja-nagyja.
És ahogy a szülők ilyenkor méltán büszkék gyermekeik produkciójára, az iskola is joggal hálás Vajda Leventének és Rozáliának a Villő csoport magas szintű bemutatója láttán.
(A videókat rövidítve, megvágva helyeztük itt ki.)

IMPEL közgyűlés - Hotel President - Budapest

Az IMPEL (Implementation and Enforcement of Environmental Laws) programot az EU tagállamai hozták létre a környezet- és vízügy felügyelői ill. a hatósági munkájának megkönnyítése érdekében.
A házigazda Vidékfejlesztési Minisztérium a Villő tánccsoportot kérte fel arra, hogy a záróvacsora előtt ízelítőt adjon a magyar néptánc szépségeiből.
A hely szűkössége okán 3 párral is büszkén vállaltuk a fellépést. A kérés megtisztelt bennünket, ahogy a mintegy 60, szinte kizárólag külföldi vendég szűnni nem akaró tapsa és ovációja a bemutató után.

Nádasdy Borbála grófnő könyvbemutatója - Martonvásár

A festői szépségű martonvásári kastélyparkban készültünk a könyvbemutatón való szereplésünkre és itt is lazítottunk utána. Ha valaki még nem járt volna Magyarország egyik legszebb parkjában, itt az ideje, hogy ellátogasson ide!

BIMUN zárórendezvény - Budapest

Idén az Eötvös József Gimnázium, Budapest egyik legpatinásabb gimnáziuma szervezte a konferenciát, amelyen diákok modellezik az ENSZ működését. A rendezvény neve BIMUN, azaz Budapest International Model United Nations.
Bátran állíthatjuk, hogy a zárórendezvény egyik fénypontja a Villő fellépése és az azt követő táncház volt.

További képek a rendezvény hivatalos honlapján itt: http://www.bimun.hu/kepgaleria.php?kat=19 láthatók. (35 kép a galéria vége felé)

Regionális tanulmányi verseny - Székesfehérvár

Nagy odafigyeléssel készülünk minden regionális vagy országos találkozóra.
A tanulmányi versenyek megmérettetést és komoly kihívást is jelentenek nekünk. Ezeken a találkozókon azt láthatjuk meg, hogy másokhoz képest hol tartunk. Külön motivál bennünket, hogy miközben hasonló korú társainkkal összemérhetjük magunkat, Martonvásárt, a Martonvásári Művészeti Iskolát képviselhetjük.